Kunst en cultuur

Abruzzo is een immens openluchtmuseum in een uiterst groene en ongerepte omgeving

Abruzzo is een regio waar het gelukt is vele authentieke en originele regionale kenmerken te behouden. Dit is mede te danken aan het feit dat de regio in economisch opzicht is achtergebleven bij andere gebieden in italie. Dit heeft ervoor gezorgd dat er niet veel is gesloopt. Nu worden de oude borghi hoog gewaardeerd en komt er geld vrij voor restauratie en beheer.
De oude stadjes en versterkte vestingen liggen doorgaans op de toppen van de glooiende heuvels en dat geeft een prachtig aangezicht.

De Abruzzen zijn een zeer karakteristiek gebied in Europa met op een derde van haar grondgebied nationale natuurparken. Hiermee zijn de Abruzzen de grootste groene regio van Europa waar nog echte wildernis is. Er wordt wel gesproken dat de Abruzzen het “Groene Hart” van de Middellandse zee zijn.

Mediterrane spelen in Pescara

Pescara was in 2009 gastheer van de mediterrane spelen. Omdat Griekenland de mediterrane spelen van 2013 uit handen moet geven wegens financiƫle problemen is het mogelijk dat de spelen in 2013 weer naar Pescara gaan.

Festivals in Pescara

Grote publiekstrekker is het Internationaal jazz festival, halverwege juli in het Teatro D’Annunzio.
www.pescarajazz.com

Musea in Pescara

Een aantal bezienswaardige Musea zijn:
-Museo delle Genti d’Abruzzo
www.gentidabruzzo.it
-Museo Casa Natale Gabriele D’Annunzio
-Museo d’arte Moderna Vittoria Colonna