Eten en drinken

Pescara is, net als de meeste Italiaanse steden, rijk aan plekken waar men kan eten. Van stijlvolle restaurants tot eenvoudige eettentjes. Van Italiaanse snackbarretjes voor de snelle trek tot fantastische pizzeria’s. Pescara is van oudsher een vissersplaats maar ligt ook dichtbij de bergen van de Apennijnen. De keuken van Pescara is hierdoor rijk aan unieke visgerechten maar ook gerechten die hun oorsprong hebben uit de bergachtige gebieden van Abruzzo.

Restaurant tips in Pescara

Ristorante Murena

Restaurant Murena in Pescara
Lungomare Matteotti 1-3, Pescara

Een fantastisch restaurant waar u het beste rond de lunch kunt komen. De verse visgerechten zijn een streling voor de tong. Dit is een no-nonsense restaurant waar u tegen voordelige prijzen kunt genieten van topkwaliteit. Vergeet ook niet de overheerlijke desserts te proberen.

La Polena

Restaurant La Polena
Piazza della Marina 2, Pescara

Door de enigszins gedateerde inrichting is dit restaurant ondergewaardeerd. Echter de keuken is van fantastische kwaliteit. Neem als voorafje de rauwe visschotel. Deze bestaat uit een meer dan 10 verschillende vissoorten. Als primo of secondo vervolgens een heerlijke pasta, uiteraard met zeevruchten. De inrichting van het restaurant bent u dan allang vergeten.

La Cantina di Jozz


Via delle Caserme 61, Pescara

In de oude buurt van Porta Nuova ligt La Cantina di Jozz. Eén van de oudste restaurants van Pescara. Het interieur is eenvoudig en strak, met oog voor detail. De met groenten rijk gevulde anti-pasti soep is hier echt een aanrader. Mocht je niet kunnen kiezen uit het menu? Laat je dan verrassen door de bediening. Ze zullen een typisch Italiaans driegangen menu serveren.

De lekkerste pizzeria’s in Pescara

Stabilimento Trieste

Pizzeria Trieste
Lungomare Matteotti 102, Pescara

Van verre komen de Italianen hierheen om pizza’s te eten. Naast de bekende pizza met tomaten moet u ook zeker de ‘witte’ pizza proberen. Zonder tomaat maar met een beetje olijfolie en zout. Wat kan simpel toch lekker zijn! De ‘witte’ pizza met mozzarella is daarnaast ook een heerlijke variant.

Ristorante Pizzeria Alcione

Pizzeria Alcione in Pescara
Viale Riviera 24, Pescara

Over deze pizza’s raak je niet uitgesproken. Welke pizza je ook neemt, ze zijn bereidt met de meest verse ingredienten en smaken fantastisch. Vooral de Margherita is een aanrader. Ook hier zijn de ‘witte’ pizza’s een specialiteit.

Cafe’s, pasticceria’s en ijssalons

La Bresciana

Cremeria Bresciana in Pescara
Via Trento 96-98, Pescara

Deze pasticceria is een begrip in Pescara. Sinds de oprichting in 1948 is dit nog steeds een van de favoriete plekken voor de lokale bevolking. Neem hier de ‘Bomba’, een locale specialiteit die lijkt op een soort donut.

Caffe Venezia

Caffe Venezia in Pescara
Via Venezia 27, Pescara

Dit cafe is vooral geliefd bij het jongere publiek uit Pescara. De koffie en gebakjes zijn uitmuntend. Het kan hier vrij druk zijn. Een zitplek is dan moeilijk te bemachtigen. Enigszins aan de dure kant maar het interieur is er dan ook naar.

Camplone

Pasticceria Camplone in Pescara
Corso Umberto I 125-133, Pescara

Dit stijlvolle cafe biedt naast koffie, broodjes en gebak ook meer dan 50 smaken echt Italiaans ijs. Geniet van een heerlijk ijsje na een middag shoppen in Pescara. Nu nog kiezen welke smaak…