Pescara Airport

Het vliegveld van Pescara is een vrij kleine luchthaven. De vliegtuigen van Ryanair stoppen en vertrekken vrijwel voor de aankomst en vertrekhal, een beetje vergelijkbaar met Eindhoven Airport. Het vliegveld Abruzzo-Airport ligt 10 km ten zuiden van Pescara en de vliegtuigen komen over de stad aanvliegen. Als je nog nooit in Pescara geweest bent kun je zo een goede indruk krijgen van de omvang van de stad en de ligging met de bergen op de achtergrond.

Het prettige aan een kleine luchthaven als Abruzzo-Airport is dat je na de landing binnen 5 minuten, als je alleen handbagage hebt, de aankomsthal uitloopt en een taxi of bus kunt nemen.

De eenvoudigste en tevens goedkoopste manier om vanuit Nederland naar de Abruzzen te reizen is door een ticket te kopen bij Ryanair. Ryanair heeft drie directe vluchten per week vanuit Weeze (D) naar Pescara, op dinsdag, donderdag, en op zondag. Ideaal voor een relaxed weekendje strandvakantie, op donderdag vertrekken en zondag of dinsdag weer thuis. Bij Ryanair zijn er geen vooraf besproken stoelen in het vliegtuig, u kunt dit wel optioneel toevoegen bij uw boeking. Voor bagage dient extra te worden bijbetaald. Eén stuk handbagage per persoon mag gratis worden meegenomen. Let echter wel goed op de maximale maten die Ryanair hiervoor opgeeft. Indien u met al deze zaken rekening houdt kunt u zeer voordelig vliegen met Ryanair. Retourtickets zijn er in het laagseizoen al voor € 30 retour inclusief tax en reserveringskosten.

Ook KLM en Alitalia vliegen van Amsterdam (Schiphol) op Pescara (Aeroporto d’Abruzzo). De tarieven liggen hier hoger maar de stoelen zijn besproken, er zijn meer voorzieningen zoals een maaltijd. Groot nadeel is dat er bij KLM een overstap in Milaan of Rome is.

Van de Luchthaven naar Pescara centrum

Er is geen directe treinverbinding met de luchthaven. Bus 38 rijdt regelmatig naar het treinstation van Pescara. Veel hotels hebben een “airport service”, van en naar de luchthaven. Let op dat u deze service vaak wel 24 uur van te voren moet reserveren. Vanuit het moderne treinstation is het eenvoudig om naar andere Italiaanse plaatsen te reizen. Rome is drie uur reizen met de trein.

Auto en bus

Het vliegveld ligt zo’n 10 kilometer ten zuiden van Pescara-Centrum aan de Strada Stratale Tiburtina.
Tussen het vliegveld en het centrum van Pescara rijdt lijnbus 38. Een enkeltje kost 1 euro. In de aankomsthal staat een ticketautomaat.

Taxi naar Pescara

Een rit vanaf het vliegveld naar Pescara kost ongeveer € 15,00. U kunt een taxi reserveren bij Radio Taxi onder tel: +39(0)3 0853 5155. Voor de terminal staan taxi’s.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn 500 parkeerplekken op het vliegveld van Pescara. Voor 1 uur parkeren bent u 2 euro kwijt en voor een dag 11 euro.

Overige services

In de terminal is een bank en er zijn geldautomaten.

Auto huren op het vliegveld van Pescara

Een auto huren op de luchthaven is zéér gemakkelijk. Na aankomst gelijk rechts om de hoek in de grote hal zijn de loketten van de verschillende autoverhuurbedrijven. Als je de auto van te voren via internet hebt gereserveerd kun je de sleutels na een paar handtekeningen direct mee krijgen. Vergeet niet een creditcard mee te nemen, hier wordt naar gevraagd i.v.m borg. Je gaat na aankomst naar buiten en naar links naar de huurauto’s, ongeveer 100 meter lopen. De huurauto’s staan achter een hek, kan niet missen. Wat erg handig is als u een auto gaat huren is om een navigatie mee te nemen. Stadsplattegronden worden in de kiosk niet verkocht en Engels wordt er niet gesproken.

Handig om te weten is dat er op nog geen 200 meter van de luchthaven, na aankomst rechts, een héle grote supermarkt en shopping mall is, die tot 21h open is. Hier kun je dus alvast de heerlijkste “Prosciutto” en een lekker flesje “Montepulciano d’Abruzzo” inslaan!

Vanaf de luchthaven de snelweg op en binnen een kwartier bent u in het centrum van Pescara.

Een auto huren op het vliegveld is makkelijk en snel online te reserveren op Alamo.nl

Contactgegevens vliegveld Pescara

Adresgegevens
Aerporto Internationale d’Abruzzo
Via Tuburtina KM 229,100
65131 Pescara
Italia

Telefoon, fax, email
Telefoon: +39(0)8 95 898 9512
Fax: +39(0)85 432 4207
Email: info@abruzzo-airport.it
Website Abruzzoairport.com

Luchthavencodes
IATA airport code: PSR
ICAO airport code: LIBP

Pescara als “Transport Hub”

De luchthaven van Pescara wordt steeds belangrijker als overstappunt voor een andere vlucht. Vanuit Pescara vertrekken er vliegtuigen naar o.a Brussel, Londen, Frankfurt en Eindhoven maar ook naar diverse locaties in Italië zoals Cagliari op Sardinië vanwaar u zeer goedkoop kunt doorvliegen met Ryanair naar o.a Trapani op Sicilië. Vanaf Trapani zijn er Ryanair vluchten naar Brussel, Eindhoven en Maastricht.

Van Nederland naar Pescara met de auto

Met de auto is het 1630 km van Utrecht naar Pescara en zijn de kosten gemiddeld 225 EUR voor een enkele reis.
-Tol 40.20 EUR
-Brandstof 150.04 EUR
-Belastingsticker 29.12 EUR

Het hangt dus van uw soort vakantie af hoe u zult gaan reizen. Er zijn goede mogelijkheden om een auto te huren in Abruzzen. Op de luchthaven van Pescara kan een huurauto voor u klaargezet worden voor een rondreis Abruzzen. Er zijn zeven auto verhuur bedrijven op de luchthaven van Pescara.

Foto’s

Kaart Pescara


Grotere kaart weergeven