L’Aquila

aquila_elicotterol-Aquila en Gran SassolA0YPY4Piazza Aquila

L’Aquila is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De provincie is dunbevolkt. Er wonen ongeveer 74.000 mensen in de provincie waarvan ongeveer 45.000 in de hoofdstad L’Aquila en omstreken. Als de studenten en toeristen weer terugkomen neemt dit aantal fors toe. De stad L’Aquila ligt aan de oever van de rivier “Aterno” op een hoogte van 650 meter en in een vallei omgeven door de hoogste toppen van de apennijnen. Indrukwekkend is de “Gran Sasso”(grote steen). Dit bergmassief ligt op de grens van de provincies L’Aquila en Teramo en maakt onderdeel uit van het nationale park “Gran Sasso”. De hoogste berg in dit massief is de “Corno Grande” met 2912 meter. Even ten zuiden van de “Corno Grande” ligt de “Monte Aquila” met 2495 meter. Dit is een relatief makkelijk te beklimmen top. Door haar geografische ligging heeft de stad L’Aquila koude winters en het gehele jaar door veel neerslag.

L’Aquila is het belangrijkste historische en artistieke centrum van de Abruzzen. Er is een conservatorium, een kunstakademie, een theater, het nationaal museum van “Abruzzi” en de oude “Salvatore Tommasi” bibliotheek.

Te bezichtigen in en nabij L’Aquila,

-Diverse kerken en monumenten met artistieke waarde
-De overblijfselen uit de middeleeuwen, zoals de fontein met de 99 tuiten met inscriptie uit 1272
-Het indrukwekkende 16e eeuwse Spaanse kasteel dat op het hoogste punt van de stad is gebouwd. Hier is het nationale museum “Abruzzi’ gevestigd
-Basilica of St. Bernardine, de mooiste renaissance kerk van de Abruzzen
-Plein, Piazza del Duomo
-De bergen in de omgeving zijn prachtig en een bezoek waard. Hier zijn ook wintersport mogelijkheden

Kaart


Grotere kaart weergeven