Lago di Scanno

Catture Lago di Scannolago_di_scanno_3lagodiscanno2Lago-di-ScannoLago-di-Scanno4Riflessi-nel-Lago-di-ScannoScanno2scanno-1Scanno lago parcoScanno_da_punta

Het Lago di Scanno is het grootste natuurlijke meer van de regio op 930 meter hoogte en is ontstaan door een grote aardverschuiving van Monte Genzana, het ligt vlakbij het nationale park Abruzzen waar het mooi wandelen is. Dit populaire meer in de zomermaanden ligt even ten noorden van Scanno. Er is een kunstmatig aangelegd strand met diverse kiosken en er is een fietsverhuur. Vogelliefhebbers kunnen hier slechtvalken, haviken, uilen, en arenden spotten, sportvissen kan hier op baars en forel.

Scanno

Scanno op 1,050 meter, is een zeer bezienswaardige en pittoreske stad, winnaar van een prijs als mooiste stad van Italie tot 2,000 inwoners. Locale specialiteiten zijn de Pecorino classico, Ricotta en de Gregoriano. Er is een goed ontwikkelde toeristische sector, de restaurants en hotels hebben een goede reputatie. Scanno is in heel Italie bekend vanwege haar traditionele kostuums die al sinds de 18e eeuw worden gedragen.

Kaar Lago di Scanno


Grotere kaart weergeven