Lago di Fucino


Dit plateau ligt op een hoogte van 650 meter en in 1860 is men begonnen met het droogleggen van dit voormalige meer. De landbouwgronden die zo zijn vrijgekomen behoren tot de meest vruchtbare van Italie. Rond het voormalige Lago di Fucino zijn een aantal leuke plaatsen te bezoeken. De zware aardbeving van 1915 heeft zijn sporen nagelaten in dit gebied.

Al in de romeinse tijd hebben diverse keizers geprobeerd het meer te bedwingen vanwege de onregelmatige waterstanden. Als het peil van het meer te hoog steeg overstroomden veel gebieden, voordeel hiervan was dat er zo zeer vruchtbare landbouwgronden ontstonden, het meer zat destijds boordevol met vis en de Romeinen kweekten er forel.

Plaatsen rond Lago di Fucino

Celano is de meest bezienswaardige stad langs het meer en ligt op een hoogte van 800 meter, de pastelkleurige huizen van Celano kunnen al vanaf grote afstand worden gezien. Met een magnifiek uitzicht op Lago di Fucino en met een zeer uitgesproken landschap is Celano één van de highlights van de Abruzzen.
Avezzano is de grootste stad rond het Lago en een goede basis om de regio te verkennen. Bezoek de ruines van Alba Fucens. In Avezanno is ook een Space Center gevestigd.
Trasacco, bezoek hier de grotten “Grottoes di Maritza e La Punta”, hier zijn resten van Homo sapiens gevonden.
Pescina, bezichtig hier het kasteel en de toren hoog op de heuvel, ook de twee kerken zijn een bezoek waard.
San Benedetto dei Marsi, is een mooi stadje uit de romeinse tijd, veel van de stad is verloren gegaan door de aardbeving van 1915 maar er is nog het één en ander te zien. Bekijk de resten van de romeinse baden in het centrum.

De omgeving is prachtig en een bezoek waard.

Hotel of accomodatie boeken? Kijk op booking.com

Foto’s omgeving Lago di Fucino

Kaart Lago di Fucino


Grotere kaart weergeven