Toprestaurants in Abruzzo

Genieten van lekker eten is een groot onderdeel van de Italiaanse traditie. Wij kennen de Italiaanse keuken voornamelijk van de pizza´s en pasta´s, maar er is veel meer. Eigenlijk bestaat de Italiaanse keuken niet, er zijn zulke grote regionale verschillen dat beter gesproken kan worden van een regionale italiaanse keuken.

Abruzzen

De regionale keuken van Abruzzo wordt gekenmerkt door sterke smaken en veel gedroogde rode pepertjes “Diavolini”. Deze pepertjes gaan in vrijwel alle gerechten behalve bij de “Dolci”( zoete gerechten). Op het dagelijks menu van veel Abruzzi staat vaak pasta, vlees, kaas en groente. Omdat Abruzzen ook aan de Adriatische kust grenst wordt er veel vis en zeevruchten gegeten. Een typisch gerecht aan de kust is “Polipi in Purgato”, stukjes inktvis met een heerlijk pittig knoflook-tomatensausje. Ook “Calamari Ripieni” met garnalen, citroensap en peterselie gevulde inktvis is heerlijk.

Aan goede restaurants geen gebrek in de Abruzzen. Een aantal top eetgelegenheden op een rij.

Les Paillotes in Pescara

Dit charmante gastronomische restaurant aan de kust van Pescara is mooi ingericht en geïnspireerd door de stranden en de zee. Les Paillotes werkt met verfijnde ingredienten en de kok heeft veel creativiteit. Een goed voorbeeld is de rode mul gevuld met bonen en kaas waarbij knapperige brood, chips en een crème van gerookte aubergine wordt geserveerd. Als desert kan onder andere een vlierbloesemsorbet worden genoten. De kok vindt steeds een goede balans in het combineren van smaak, aroma’s en texturen. Het restaurant heeft verder een zeer goede wijnkelder.

€ 70 p.p

Bezoek ook de website van Café Les Paillotes www.cafelepaillote.com
Café Les Paillotes piazza Le Laudi, 265129 Pescara (PE)
Meer restaurants, bars en dancing in Pescara www.lidodellesirene.it

Dolce Vita in L’Aquila

Deze luxe broodjeszaak “Dolce Vita” heeft de aardbeving van 2009 overleeft en is weer als herboren. Een mooie moderne inrichting met terras. Hier kan een heerlijk ontbijt worden genuttigd. Croissants en broodjes gevuld met slagroom, chocolade, honing, abrikozen, kaas, jam of druiven. Dolce Vita serveert intens zachte en romige koffie, heerlijke cappuccino met hete room en uitstekend ijs met in aanvulling op de klassieke smaken; saffraan, grappa en gekonfijte vijgen. Specialiteit van het huis is “Cup Dolce Vita”, parfaits met room, koffie, chocolade en hazelnoot. Verder heerlijke mousserende wijnen die per glas worden geserveerd.

La Dolce Vita v.le Corrado IV, 40, in L’Aquila

Kijk voor toprestaurants in Abruzzen op de italiaanse website www.amordivino.net

Meer goed beoordeelde restaurants in Abruzzen

Restaurant Pizzeria Ristorante del Porto 5.0 km ZO Via Andrea Doria, 4, Pescara

Ristorante Lu Travocche 4.5 km ZO Lungomare Giacomo Matteotti, 38, Pescara

Ristorante La Polena Di Maria E Luigi 3.7 km NW Viale Aldo Moro, 3, Montesilvano Pescara

Ristorante La Bandiera S.R.L. 26 km ZW Contrada Pastini, 4, Civitella Casanova Pescara

Ristorante Albergo Vecchia Marina ‎ 25 km NW Lungomare Trento, 37, Roseto degli AbruzziTeramo

Ristorante Taverna 58 4.8 km ZO Corso Gabriele Manthonè, 46, Pescara

Ristorante Ernesto www.ristoranteernesto.it Piazza Palazzo, 22, l’Aquila

Ristorante Le Fiaccole www.lefiaccole.it via Ortolani, 10, in l’Aquila

Ristorante Porca Vacca, via Tempera, 7, l’Aquila