Abruzzo

Abruzzo stadjeAbruzzo-VillasApennijnen wolfCampingCamping AbruzzoCampo-Imperatore-e-Gran-Sasso-AbruzzoFrancavilla-al-MareMajellapacentro1pacentro_2Pescara_AccessoInSpiaggiaPescara_Spiaggiarosetodegliabruzziski resort AbruzzoSkiLift Abruzzo

Abruzzo is voor de meeste Nederlanders een nog relatief onbekend gebied in het midden van Italië. Abruzzo ligt ter hoogte van Rome maar dan aan de Adriatische zee. Abruzzo staat voornamelijk bekent om de mooie historische borgo stadjes gebouwd op een heuvel en de ruige en ongerepte natuurparken zoals Gran Sasso en Majella. Veel stadjes ademen nog de sfeer van de middeleeuwen, dit in combinatie met de vele kastelen op de diverse bergtoppen maken Abruzzo tot een fantastische beleving.

Uniek in Abruzzo zijn de zijn de “Trabocchi”. Dit zijn vissershutten in zee, die vanaf de wal, per loopplank bereikbaar zijn. De geschiedenis van deze manier van vissen gaat terug tot in de vroege middeleeuwen. Enkele Trabocchi zijn opengesteld of omgebouwd tot restaurant.

Regio Abruzzo

De regio Abruzzen beslaat vier provincies, Pescara, L’Aquila, Chieti en Teramo. In de regio Abruzzen woont maar 3% van de Italianen en het gebied is dunbevolkt, grootste stad is Pescara met 120.000 inwoners.

Strandvakantie Abruzzo

Voor een relaxte strandvakantie ben je in Abruzzo helemaal op de juiste plek. De hoofdstad van Abruzzo is Pescara en je vliegt zeer voordelig met Ryanair naar Pescara. Pescara biedt heerlijke stranden met restaurants en bars. Vluchten zijn er al in het laagseizoen voor € 30 retour incl tax. Pescara is een middelgrote stad, hier zijn alle voorzieningen zoals campings, hotels, bars, restaurants, strandtenten en natuurlijk een mooi strand om een leuke goedkope stedentrip te maken en te genieten van het mediterrane klimaat van Abruzzen. Naast Pescara zijn er diverse andere strandvakantie bestemmingen, bijvoorbeeld, Silvi Marina, Pineto, Ortona, Francavilla of Montesilvano. Campings, hotels, vakantiehuizen, b&b’s of appartementen zijn op diverse plaatsen langs de kust te vinden.

Wintersport in Abruzzo

In Abruzzo kun je een goed wintersporten er zijn veel goede pistes. Er zijn goede skivoorzieningen, het is alleen wat kleinschaliger dan de skiresorts in de Alpen. Een tiental skigebieden liggen op ongeveer een uur rijden van Pescara. Het leuke aan deze skigebieden is, dat er niet veel Nederlanders naartoe gaan. Je bent dus ècht op vakantie in Italië, tussen de Italianen. Enkele skigebieden zijn, “Campo Felice-Rocca di Cambio”, “Ovindoli -Monte Magnola”, “Pescocostanzo-Vallefura” en “Scanno – Passo Godi”

Wandelvakantie Abruzzo

Wandelen in de Abruzzo is steeds meer in trek bij natuurliefhebbers. Omdat Abruzzo de groenste regio van Europa is en maar liefst vier nationale natuurparken parken heeft waar wilde dieren, zoals de Apennijnen wolf en de bruine Apennijnen beer voorkomen, zoals nergens anders in Europa, komt Abruzzo steeds meer in de belangstelling voor een wandelvakantie.

Bezoek middeleeuwse plaatsen in Abruzzo

Abruzzo heeft een rijke historie en daardoor zijn hier de mooiste middeleeuwse stadjes van Italie te vinden. Mooi voorbeeld is het plaatsje Scanno, provincie l’Aquila, dat een prijs heeft gekregen voor mooiste middeleeuwse stad, tot 2,000 inwoners, van Italie. Enkele andere prachtige pittoreske stadjes zijn bijvoorbeeld, Penne, Santo Stefano di Sessanio, Pescocostanzo, Atri of Atessa.

Kaart en route vanaf Utrecht naar Abruzzo

  • De luchthaven van Abruzzo is Pescara