Rocca di Sotto, minicamping en B&B, 40km vanaf Pescara, vanaf €24 p.p

Willeke & Jan hebben in 2005 in het dorpje Roccafinadamo op ongeveer 25 kilometer van Pescara, te midden van de natuur een prachtige boerderij aangekocht “Rocca di Sotto”. In de oude olijfgaard van 10 hectare is nu een kleine camping met 15 ruime plekken voor tenten. Willeke en Jan hebben daarnaast nog een B&B op “Rocca di Sotto” met twee mooie kamers, een blokhut en een grote ingerichte “De Waard Albatros” ( 5 meter bij 4 meter) voor 4 personen op een grote plek van 40 m2!

Omgeving en activiteiten Rocca di Sotto

Willeke en Jan kunnen u veel aanbieden en bij voldoende belangstelling diverse leuke dingen voor u organiseren, zoals bijvoorbeeld het organiseren van bergwandelingen en steilewandklimmen onder begeleiding van een ervaren alpinist, het organiseren van een zeiltocht langs de Adriatische kust van Pescara naar Ortona waar u zelf kunt proberen om een tonijn te vangen, het organiseren van een arrosticini barbecue of een gezellige picknick aan de oever van de rivier.

Voor de kinderen is het leuk spelen in deze prachtige omgeving met veel natuur, hout sprokkelen voor het kampvuur, hutten bouwen, schommelen, zelf pasta maken, enz

Het motto van Willeke en Jan is “Alles kan en niets moet”.

Het adres is Contrada Montanari 3, Roccafinadamo, 65017 Penne, Pescara, Abruzzi Italië Tel:0039085823463 en mobiel 0039 3343983466. Roccafinadamo, ligt vlakbij het nationale park “Gran Sasso” waar het prachtig wandelen is en er nog echte wildernis is.

Om goedkoop en snel op deze locatie te komen kunt een een ticket boeken bij Ryanair vanaf Eindhoven naar Pescara. Een auto huren op de luchthaven van Pescara is erg gemakkelijk weten wij uit eigen ervaring.

Details Rocca di Sotto

Vanaf prijs: € 24 p.p
Laatste update: nvt

Foto’s Rocca di Sotto

Kaart


Grotere kaart weergeven

Meer info en boeken

Bent u hier geweest? Deel hieronder uw ervaringen met anderen

Reacties

 1. Zes jaar gelden zijn wij naar Italie verhuist, naar een boerderij in het dorp Roccafinadamo. Deze bevindt zich aan de voet van het hooggebergte de Gran Sasso.
  Wanneer de sneeuw op de weg naar het hooggebergte verdwenen is, pakken wij de auto en beginnen via een slingerweg de klim naar boven. Onderweg komen we oog in oog te staan met enorme witte koeien, die net als wij van dezelfde weg gebruik maken.
  Boven aangekomen verschijnt om ons heen de Campo Imperatore, ook wel door Italianen heel trots het “klein Tibet” van Italië genoemd. Deze hoogvlakte heeft een lengte van ruim 15 km. en een breedte van 5 km.
  Op de vlakte aangekomen, stoppen we bij chalet San Francesco. Hier worden we altijd allervriendelijkst geholpen en als je geluk hebt, dan heeft Mama Francesco één van haar heerlijke taarten gebakken.

  Wij gaan richting Santo Stefano, maar we stoppen eerst nog bij een soort eetkeet (Maceleria da Anna/Rita). De bediening staat achter de toonbank en is voorzien van knoestige vuisten en weinig tanden, maar desondanks worden we met een grote glimlach voorzien van de heerlijke verse producten.
  We kopen een bosje arrosticini-spiesjes (schapenvlees), die we zelf op de barbecue buiten grillen. Een stuk brood erbij, een plak gerijpte pecorino (schapenkaas) en een sliert worstjes. Terwijl wij deze ‘primitieve’ maaltijd verorberen, komt er een kudde wilde paarden voorbij.

  Wij vervolgen de weg naar Santo Stefano di Sessanio en slingeren rond bergtoppen, langs meertjes en komen onderweg een schaapherder met zijn schapen tegen.
  In de verte verschijnt het silhouet van het dorp Santo Stefano op de top van een heuvel. Dit dorp is rond 1000 gebouwd en wordt de laatste jaren in oude staat hersteld. Het dorp heeft enkele restaurants en een schitterende oude Tiseaneria (tearoom). Dit ligt aan de Via Boragno (heeft geen huisnummer).
  Door het geweldige uitzicht, de oude huisjes, de vele trappen, kronkelweggetjes en poortjes, wanen wij ons in de middeleeuwen. Om vooral de serene sfeer te kunnen beleven, gaan wij hier vooral niet in het weekeind naar toe, want het plaatsje wordt ook steeds meer door de Romeinen ontdekt.

  Daarna staat Rocca Calascio op ons programma. Ook dit dorp is rond 1000 ontstaan en is net zo liefdevol gerestaureerd als Santo Stefano. Op de top staat het kasteel van Calascio, die je kunt bezoeken en van waar je een prachtig uitzicht over de omgeving hebt. In het dorp is een klein winkeltje met allerlei streekproducten, waaronder de beroemde Abruzzeze Pecorino.
  In de Rifugio Rocca Calascio kun je genieten van heerlijk pure, eenvoudige gerechten, gemaakt van de specialiteiten uit de omgeving.

  Het landschap op de Campo Imperatore verandert na elke bocht en in de verte horen we het gegalm van de klokken uit de toren van Castel del Monte. Dit dorp is gekozen als filmlocatie voor de film The American. Hierin speelt George Clooney de hoofdrol. Het middeleeuwse stadje is een labyrint van op- en aflopende straatjes en trappen, nauwe doorgangen en huizen van witte steen, gewonnen uit de Apennijnen. Het dorp ligt verscholen tussen de bergen en wordt nog niet door toeristen overspoeld.
  Castel del Monte is van oudsher een schaapherdersdorp. Elk jaar in augustus wordt door de dorpen op de Campo Imperatore een groot schapenfeest georganiseerd, waar duizenden schapen met hun herders bij betrokken zijn.

  Kortom een prachtige omgeving, waar wij met veel plezier wonen.

  Willeke Luinge
  http://www.roccadisotto.com

Laat wat van je horen

*